.

Da je zdrava hrana ukusna, svi ljudi na svijetu bili bi mršavi.

petak, 12. siječnja 2018.

Kako zdravožderi razmišljaju?


Ne znam koliko sam pita to već napisala, al napisat ću opet: fakat ne razumijem zdravoždere. Kako vi, kad utrpate nešto zdravo u usta, to doživite kao ukusno??? Zdravožderski blogovi su puni zdravožderskih recepata i oduševljenja(???) tim receptima. Već sam jednom napisala da sam naišla na samo jedan blog (neki američki) gdje neka zdravožderka napiše recept za neku zdravu hranu i otvoreno kaže da to nije ni približno ukusno kao tzv. nezdrava varijanta tog jela (za koju i ona kaže da ju voli)  – al ona jede ovu svoju zdravu varijantu jer hoće biti mršava. I točka. To mogu razumjeti. Ok, ne mogu shvatiti tu toliku želju za mršavošću - da si spreman odreći se ukusne hrane da bi bio mršav, al mogu shvatiti da je jedenje zdrave hrane za nekoga dijeta, put do mršavosti (tj. "nužno zlo"; bez onih sranja o tome da je zdrava hrana ukusna). Zaista cijenim kad netko tako otvoreno kaže da jede zdravu hranu jer je na dijeti i hoće biti mršav i priznaje da je zdrava hrana neukusna i ne trkelja da je na zdravoj hrani jer je zdrava i jer mu se sviiiiiiđa i da to nije dijeta, nego stil života... 
Neki zdravožderi fakat po blogovima pišu da je njima jedenje zdrave hrane stil života! Jebao te takav stil života ne kojem se patiš jedući zdravu hranu. 

One koji tvrde da je njima zdrava hrana ukusna – to nikako ne mogu shvatiti.  

Il vama to zapravo nije ukusno, ali non stop ponavljate da je zdrava hrana ukusna - kako biste sami sebe uvjerili u to?

Ili vama nije bitno kakvog je hrana okusa? Vi stavite nešto zdravo u usta, da biste zadovoljili potrebe tijela za energijom i bla, bla, bla – al uopće vam nije bitno kakovog je okusa to što jedete. Svaka čast. 
Za usporedbu, mene uopće nije briga koliko je nešto hranjivo, koliko energije daje itd. – meni je važno isključivo, jedino i samo da je to što jedem ukusno. Zadnje, skoro 2 godine, otkad jedem ta prokleta zdrava sranja, nisam naišla na ukusnu zdravu hranu. 


Nema komentara:

Objavi komentar