.

Da je zdrava hrana ukusna, svi ljudi na svijetu bili bi mršavi.

srijeda, 8. travnja 2020.

Bogate, žderuće i mršave: food-blogerice


Ja to stvarno ne razumijem.

Pisala sam već da sam od 18. 3. 2020. do 8. 4. 2020. samo jednom bila u dućanu. Živim na selendri, do dućana imam 2 km, a javni prijevoz je ukinut zbog korone. Nemam navučeno kod kuće nikakvih zaliha. Što da opet gnjavim susjedu da me voza u dućan? Odlučila sam da neću nikoga gnjaviti, snaći ću se s onim što imam, tako sirotinja živi. Napravit ću za Uskrs nekakav kolač od sastojaka koje imam doma.

Gledala sam malo recepte po internetu i tražila neki za koji imam sastojke. Našla sam kod jedne razvikane hrvatske blogerice nekakav recept za jednostavan kolač: dolje biskvit, gore kuhana krema i gotovo. Uz sastojke i postupak izrade ta blogerica na svojem blogu ima mi video izrade tog kolača. Hm. Da, da, znam, sa mnom nešto nije u redu: nikako ne mogu shvatiti zašto je za taj jednostavni recept uz sastojke i postupak izrade potreban i video??? Ja to stvarno ne razumijem. Ajde, da se tu peku 3 biskvita i kuha 5 krema na pari i rade nekakvi fensi ukrasi, staklene glazure i slične pičke materine… ali za najobičniji kolač od jednog biskvita i kreme – zašto treba video za to??? Ak je blogerica htjela pokazati kakvu ona ogromnu i uređenu kuhinju ima – onda, sve ok, uspjela je, shvatili smo: bogata je! Kakav ogroman frižider ima! Ajme, kakva je to mrcina od frižidera! Ja imam malecni frižider od 100 l, i u njega ništa ne stane.

Ali dobro, kad sam prevladala šok oko toga  da je za taj jednostavni recept blogerica proizvodila video, pa kad sam prevladala šok da jedna obična food blogerica ima tako ogromnu i fensi uređenu kuhinju, slijedio je novi šok:  dok je radila taj kolač pričala je kako ona: "kolače radi više puta tjedno, a taj kolač radi barem jednom tjedno jer ga njezina djeca obožavaju".  WTF??? 

Pa tko normalan više puta tjedno ne samo radi, nego JEDE KOLAČE???? Mene svi, otkad pamtim, uvjeravaju da sam debela jer previše jedem. WTF??? Ja nikad u životu nisam više puta tjedno ni radila ni jela kolače. Ja sam kolače radila za vikend: ILi subotom ILI nedjeljom (ne i subotom i nedjeljom!!!) i nisam ja sama pojela taj kolač. I moja mama, ni dok sam bila dijete, nije kolače radila tijekom radnog tjedna, nego je napravila jedan kolač za vikend. Pa jebote kad ta bloegrica i njezina djeca natrpaju te sve silne kolače u sebe??? Ja sam, dok sam bila dijete, svaki dan morala jesti one jebene odurne gadne juhe i kojekakva variva(a bila sma debela!). I svaki dan sam kao prilog morala jesti one odurne, jebene, zelene salate i kojekakvo povrće! A danas djeca više puta tjedno jedu kolače. Krasno. A najbolja je stvar što su i ta blogerica i njezino dvoje djece oglodano-koščato-ispijeno-anoreksično-žgoljavo-čačkaličasto mršavi (blogerica ima slike djece na blogu, a nju se može vidjeti u njezinoj fensi kuhinji u video receptima). Meni fakat nije jasno kako su oni tako mršavi??? Pa čak i da se sportom bave, pa da bi bili taaaaaaaaaaaaaako mršavi: svaki dan moraju trenirati valjda 5 sati! Kaj oni fakat trpaju u sebe sve što stignu i onda treniraju 5 sati (7 dana u tjednu) da bi bili mršavi???

Ja ne vjerujem da oni toliko treniraju, rješenje je jednostavno: imaju dobre gene. A takvi smiju jesti sve što stignu, kad god stignu i koliko god hoće. Njima nitko ne propovijeda da se moraju zdravo hraniti. 

Ja nisam kriva što ja nemam takve gene.

Kad se tako poklopilo, da se još malo nadovežem i na nešto o čemu je već bilo govora: dok sam pisala blog s receptima, vječito sam imala problema jer nisam mogla držati korak s drugim blogericama s prostora ex-yu. One su više puta tjedno objavljivale recepte. Ja nisam imala toliko recepata svaki tjedan za objavljivanje! Pa nisam cijele dane nakuhavala radi bloga, morala sam ići i na posao i sl.  Ja sam jednom tjedno (za vikend) napravila jedan kolač i onda sam taj recept objavila. Onda sam sljedeći vikend morala raditi nekakav novi kolač, za koji još nemam objavljen recept, jer ako radim nešto što za što već imam recept na blogu, neću što imati staviti na blog. Zato sam većinom svaki vikend radila novi kolač. Često sam se zaželjela nekih starih kolača, za koje sam imala objavljen recept na blogu, ali nisam ih smjela raditi jer onda nisam imala novi recept za blog. Stvarno mi je bila naporna ta blogerska kompetitivnost. Nije ni čudo da moj blog nije bio popularan, pisala sam o tome.

Ali dobro, na stranu ovo s pisanjem food bloga, ja fakat ne razumijem zašto neki smiju jesti sve što hoće i ne debljaju se, a ne bave se ni sportom, nisu na dijetama… Neki su stvarno rođeni pod sretnom zvijezdom.



Nema komentara:

Objavi komentar