.

Da je zdrava hrana ukusna, svi ljudi na svijetu bili bi mršavi.

subota, 18. veljače 2017.

Kako podijeliti jedan kroasan na šestoricu?

Gledam onu nekakvu reklamu za kroasan: klinac gleda nekih 6 košarkaša kako igraju. Onda ga jedan pita što to ima i onda klinjo košarkaškom terminologijom objasni kako je taj kroasan super. Tada se košarkaši potpišu na loptu i koliko ja shvaćam: oni bi čendžali tu loptu s autogramima za 1 kroasan.



Hmmm.

1 kroasan na tih 6 dvometarskih košarkaša? Ako ste probali, znate da taj  kroasan uopće nije velik. Kak´ bi to funkcioniralo?

Al onda mi je sinulo: ti košarkaši se zdravo hrane!!! Po 1 griz tog kroasana za svakog od njih 6 – i to bi im bilo previše (premasno, prekalorično, preslatko,…).  Pretpostavljam da takvi sportaši godinama nisu u usta stavili zalogaj nečeg što se smatra nezdravim. Jedan griz tog kroasana unazadio bi njihovo dugogodišnje mukotrpno treniranje i zdravožderstvo. Srećom, klinac ne pristaje na razmjenu – pa ti košarkaši i dalje mogu tvrditi da su oni 100% na zdravoj prehrani otkad znaju za sebe i bit će do kraja života.

Ta reklama mi je bila glupa i nerazumljiva, al sad kad sam si ju objasnila… - ne, i dalje je glupa, ali barem shvaćam poantu: sportaši se hrane zdravo i ne jedu kroasane (a zašto ih onda reklamiraju???).

Nikako mi nije jasan scenarij po kojem je ta reklama rađena. Zašto uopće ti košarkaši hoće zamijeniti tu loptu s autogramima za taj kroasan? Što će njima taj kroasan? Zar bi oni, istrenirani zdravožderi, to stvarno jeli? Ili je poanta u tome da se oni žrtvuju i žele spasiti jadnog dječaka, koji jede taj kroasan, od jedenja nezdrave hrane? Vraćam se opet na pitanje: zašto onda reklamiraju taj kroasan, ako smatraju da djeca ne smiju jesti nezdravu hranu?

Eto, tako se jedan kroasan dijeli na šestoricu.

Slika preuzeta s interneta.

Nema komentara:

Objavi komentar