.

Da je zdrava hrana ukusna, svi ljudi na svijetu bili bi mršavi.

srijeda, 15. lipnja 2016.

Sindrom "malog paženja"

Ovaj sindrom „malog paženja“ je moja kovanica (tj. izmišljena riječ). Odnosi se na laganje vezano uz gubitak kilograma. To je ono kad neka frendica, rođakinja…  smršavi 10 kila u mjesec dana i kad pitate kako je to uspjela, onda kaže da nije bila ni na kakvoj dijeti i nije sa bavila baš nikakvim sportom i nije uzimala nikakva sredstva za mršavljenje: samo je malko pazila na prehranu!

Da, može se smršaviti 10 kila u mjesec dana, neću raspravljati o tome je li to zdravo ili nije jer nisam kompetentna za to, ali to sigurno nećete postići uz „malo paženje“.  Ali neke žene lažu kako bi druge žene bile ljubomorne: jer ispada da je ona u mjesec dana smršavila 10 kila bez gladovanja i (odurnog) sporta, a ta dijeta - uopće nije bila dijeta, nego je to bilo samo: „malo paženje“.


Zapravo je ta frendica izbacila iz prehrane kruh, tjesteninu, sve slatkiše i kolače…  i pasla je samo nezačinjenu zelenjavu i išla je u teretanu (svaki dan): nije čudo da je smršavila 10 kila u mjesec dana. Al´ da, više je seksi, ako onako glasićem poput Marylin Monroe šapuće: "Ne ja nisam bila na dijeti, ja sam samo malo pazila."


Naravno da ima i ovih što malo paze. Takvi, npr. ne jedu poslije 17 sati – to je velika stvar za nekoga tko je inače jeo u bilo koje doba noći. Ili izbace iz prehrane ili slatkiše ili nešto drugo…  I da, naravno da možete u par mjeseci i na taj način skinuti koju kilu, al´ sigurno nećete smršaviti 10 kila u mjesec dana.

Fascinira me taj sindrom „malog paženja“.

Sve slike preuzete su s interneta.

Nema komentara:

Objavi komentar