Spomenula sam već da me uvijek zgrozi kad mi posluže te neslatke kolače kakvi su danas moderni.
Najbolje mi je kad se ljudi busaju u prsa kako su oni smanjili količinu šećera
u receptu jer je kolač inače presladak (WTF?). Umjesto da se, kako se ono kaže pokriju ušima i šute, oni se još hvale(!).
Ok, da, dobro, znam: to
je individualno. Ali, fakat ne mogu shvatiti kako nešto može biti preslatko. Ja
najnormalnije napravim kolač prema receptu i ne smanjujem količinu šećera i
meni je kolač normalno sladak (ne osjećam nužno potrebu da povećam količinu
šećera (iako se nekad i to dogodi!), ali definitivno ne osjećam potrebu da smanjim količinu šećera). Još nikad nisam ni u jednom kolaču smanjivala količinu šećera.
Ovakvi komentari
me uvijek zabezeknu.
U tom receptu u
biskvit ide 12 jušnih žlica šećera, a u kremu 22 jušne žlice šećera. Ja to
najnormalnije jedem i ne shvaćam zašto ljudi smanjuju količinu šećera. Ok, tu
je problematično ovo sa žlicama, em su jušne žlice iz raznih setova različitih veličina, em
netko grabi „žlicu punu na vrh“, a netko „ravnu“. U ovom receptu čak piše da
treba grabiti ravne žlice, znači ne na vrh pune, priznajem da se ja ne držim te
upute.
Našla sam na stranici objašnjenje što se smatra „ravnom jušnom žlicom“, a što „na vrh punom žlicom“. To objašnjenje se kosi s mojom logikom, ali dobro.
Ovo je prema podacima na toj stranici: ravna žlica
A ovo je prema toj stranici: vrhom/na vrh puna žlica
WTF???
Moram priznati da je moja jušna žlica kad je na vrh puna, još punija, nego ova na slici, ja zagrabim tako da je to zapravo „cijelo brdo“ na žlici. Tako se to uvijek radilo u mojoj obitelji, moja mama isto tako grabi punu žlicu šećera (i baka je tako radila!). Za mene je ovo vrhom/na vrh puna žlica šećera:
Dakle, meni u objašnjenjima s navedene stranice, ova žlica koju tamo zovu „na vrh puna“, izgleda kao „ravna“ žlica. A ova, koja je njima „ravna“, meni izgleda kao „pola jušne žlice“ šećera.
Očito je da ja stavim još više šećera, nego se u receptu navodi, budući da grabim na vrh pune žlice, a ne ravne. I nije mi preslatko. I nemam potrebu smanjivati količinu šećera.
A ona persona iz komentara, kaže da je "u cijeli kolač dosta 10 do 12 žlica šećera". Ajme, ne razumijem kako netko može jesti tako neslatke kolače.
Slike žlica su sa stranice https://www.recepti.covermagazin.com/?p=26476
Nema komentara:
Objavi komentar