Danas sam se sjetila onih nekakvih sirovih, zdravožderskih kuglica od jabuka – za koje se tvrdi da su nepečena, zdrava, brza pita od jabuka.
Imala sam
par jabuka na raspolaganju. Sjetivši se tih sirovih kuglica, ja sam isti
tren išla: zamijesiti prhko tijesto i guliti jabuke... i za nešto više od
sat i pol imala sam pečenu pitu od jabuka – i nije mi bilo niti najmanje teško
to napraviti. Ja nisam lijena.
Znam, da će sad
zdravožderi pametovati da oni imaju pametnijeg posla u životu i da nemaju sat i
pol vremena za pripremu pite i da oni zato rade sirove kuglice.
Ok. Sve super.
Samo vi radite sirove kuglice. Ali, nemojte to zvati pitom od jabuka! Objavljivačica recepta za te kuglice u cijelom
svom blogerskom postu nije NIGDJE napisala da ona nema vremena raditi pitu,
nego ja sama napisala da je ona lijena i da joj se neda raditi pitu pa da zato
radi sirove kuglice koje su ista stvar kao pita od jabuka.
Mene je bilo sram što sam žensko kad sam čitala što je ona
napisala (ok, blog je njezin, može pisati što želi; ali da baš nema niti malo
srama…, ajme). I dan danas, 2 godine otkad sam to čitala na
njezinom blogu, ja ne mogu doći k sebi.
U redu, da je ona napisala, da ona obožava sirove kuglice od
jabuka i da ih zato radi – sve pet; ona to voli i dobro. Ali usuditi se
napisati da si lijen i da ti se neda raditi pitu od jabuka – ja ne razumijem
kako nju nije sram. A tvrditi da su te sirove kuglice ista stvar kao pita od
jabuka – na to uopće ne znam što da kažem. Ok, ta žena nikad nije jela niti radila pitu od jabuka i zato ona vjeruje
da su te sirove kuglice iste kao pita od jabuka.
Kad je moja pita danas bila pečena, izvadila sam ju iz lima i
ostavila da se hladi. Ali, već nakon pola sata navalili smo na nju. Topla pita,
a na njoj kugle sladoleda… nadjev je, naravno, prilično gnjecav jer se pita nije
ohladila... Kad se taj topli (ili vrući) sočni, sirupasti, blago
karamelizirani nadjev od jabuka s mirisom cimeta i vanilije prožme s hladnim sladoledom, a ne zaboravimo ni prhko tijesto... - to je uživanje.
Meni zapravo, fakat, uopće… nije jasno otkud njoj ideja da su te njezine
kuglice iste kao pita od jabuka??? Recimo, da hoću te njezine kuglice jesti sa
sladoledom, kako bi to izgledalo? Te kuglice su plastelinaste, ne smije masa
biti presuha jer će se kuglice raspadati, to se mora povezati u glatku masu da
kuglice zadrže oblik.
I kako da to jedem sa sladoledom, a da imam dojam da jedem
pravu pitu od jabuka: sočni, topli nadjev, prhko tijesto? Da uzmem nož i da su tu plastelinastu kuglicu
narežem po sladoledu??? Što trebam, te kuglice narezati i još staviti u
lončić (zajedno sa sladoledom?) pa to zagrijavati na štednjaku da bih imala topli nadjev koji bi rastopio sladoled???
Ne znam, fakat mi nije jasno kakve veze te kuglice imaju s
pitom od jabuka.
Baš me zanima kako bi film Američka pita funkcionirao s tim
njezinim plastelinastim, sirovim kuglicama. Ok, da, onda bi se zvao Američka
kuglica (od jabuka).
Nema komentara:
Objavi komentar